Yyteri, Porin keskusta, Kaanaa, Mäntyluoto, Reposaari ja Pihlava tarjoavat matkailijoille palveluita ja ainutlaatuisia elämyksiä kauniin luonnon helmassa. Yhdistävä tekijä näillä alueilla on meren läheisyys, joka muuttuu Yyterin laineista, Reposaaren ja Mäntyluodon jyrähteleviin tyrskyihin.

Yyteri

Yyterin kansainväliset mitat täyttävä Surf-keskus tarjoaa mahdollisuuden purjelautailuun, olit sitten vasta- aloittelija tai kokenut harrastaja. Hevosista kiinnostuneet voivat käyttää hyödykseen Hevospankin Harrastetallin tarjoamia palveluita, välittömässä Yyterin läheisyydessä. Yritys tarjoaa mahdollisuuden taluttaa hevosia, ratsastaa tai halutessanne tehdä maastolenkkejä. Toinen ratsastusharrastuksen tarjoaja sijaitsee vain neljän kilometrin päässä Yyterin Virkistyshotellista, kulttuurihistoriallisessa Yyterin kartanossa, jossa toimii Yyterin ratsastuskeskus. Yyterin toimintadyynit Oy pyörittää Yyterin dyyneillä vesiliukumäkeä, joka on yksi Suomen pisimmistä. Vesiliukumäessä on kaksi laskuputkea, jotka helteisinäkin päivinä virkistävät asiakkaat ilman jonotusta.

Golf mahdollisuudet Yyterissä ovat hyvät ja palvelu lähellä. 18 reikäinen Yyteri Golf sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä Yyterin kylpylästä. Myös Golfravintola 19.reikä palvelee asiakkaitaan läpi vuoden. Top Camping Yyteri tarjoaa matkailijoille mahdollisuuden erilaisiin aktiviteetteihin. Porilaisen Ilmari Holmlundin lanseeraama Yyterin naturistiranta toivottaa myös kävijät tervetulleeksi.

Yyteristä voi nauttia muutoinkin kuin vain kesällä! Pori tunnetaan Etelä-Suomen linturikkaimpana kuntana ja se on ihanteellinen paikka pysähtyville muuttolinnuille sekä lintuharrastukselle. Preiviikinlahden ja jokisuiston sulapaikat täyttyvät nopeasti ensimmäisistä kevään linnuista ja kevään edetessä tuhansia vesilintuja ruokailee päivittäin Meri-Porin vesialueilla. Yyterin suistomaalla ja sen lähialueilla onkin runsas valikoima lintutorneja ja muita bongauspaikkoja.

Koulujen lomien aikana Yyteri Virkistyshotelli tarjoaa lapsille ohjattua ohjelmaa, jolloin vanhemmat voivat nauttia esimerkiksi Hyvän Olon Hoidoista. Keväisin ja Syksyisin vaihteleva ilmasto tarjoaa raikkaita hetkiä lenkkeilyyn rantaviivaa tai luontopolkuja pitkin ja aikaa luonnosta nauttimiseen.

Kevät ja erityisesti syksy tarjoavat myös purjelautailijoille ainutlaatuisia kokemuksia syys- ja kevättyrskyissä ja talvella Yyterissä on ainutlaatuiset mahdollisuudet laskea kilpaa pulkkamäkeä Yyterin dyyneillä, nauttia talvisesta päivästä luistellen tai hiihtäen perheen ja ystävien kesken, sekä päivän päätteeksi nauttia hoitolan hieronnasta tai kylpylän hierovista suihkuista.

Yyteri Virkistyshotellissa on mahdollista järjestää työhyvinvointipäiviä, jotka parhaimmillaan vahvistavat tiimihenkeä, pikkujouluja pienemmälle tai suuremmallekin porukalle, syntymäpäiviä perheen parissa ja hotellissa voi myös nauttia ainutlaatuisesta jouluntunnelmasta sekä joulurauhasta.

Pori

Porin keskusta sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Yyteristä. Pori tarjoaa matkailijalle paljon erilaisia palveluita kuten myös nähtävää ja koettavaa. Erityisesti lapsiperheiden suosima kohde Porin keskustassa on luonnonkaunis Kirjurinluoto, jonne pääsee helposti autolla tai kävelysiltaa pitkin. Kirjurinluodossa on leikkipuistoja eri-ikäisille, Hanhipuiston näyttelypuutarha sekä kesäteatteri. Porin keskustassa sijaitsevat myös Porin Seudun Matkailu Oy Maisa, joka toimii matkailuinfona, museo, ostoskeskus, kahviloita yms. sekä upea Porin teatteri.

Kaanaa

Kaanaa sijaitsee aivan Yyterin vieressä vain noin 2,5 kilometrin matkan päässä. Kaanaassa on myös Meri-Porin aluepaloasema kuin myös lähin ruokakauppasi. Kaanaan kokemisen arvoinen nähtävyys on vesitorni, joka valmistui vuonna 1963. Vesitorni on nykyiseltä nimeltään Yyterin näkötorni ja sen toimintaa pyörittävät Ohjelmamestarit. Yyterin näkötornissa on mahdollisuus ihailla upeita maisemia 63 metrin korkeudesta, tiloissa toimii myös tilausravintola ja kesäisin kahvila. Näkötornissa on mahdollisuus harrastaa seinäkiipeilyä.

Mäntyluoto

Mäntyluoto on Yyteristä noin viiden kilometrin päässä ja pienessä kylässä voi aistia valokuvauksellisen kauniiden puuhuviloiden pitsiromantiikan. Myrskyävä meri tulee näkyville kävelymatkan päässä ja Mäntyluodon yksi kauneimmista luonnon nähtävyyksistä onkin Kallo.

Kallo muodostuu kahdesta tien ja maakaistan toisiinsa yhdistävästä kallioluodosta. Kallon kupeessa sijaitsee lähes 10 metriä korkea Kallon majakka, joka on kaunis nähtävyyskohde.

Toinen Mäntyluodon nähtävyys on Museoviraston suojeluksessa oleva Mäntyluodon Hotelli, joka parhaiten tunnetaan hääjuhlatalona. Hotelli on rakennettu 1920-luvulla luonnonkauniille niemenkärjelle. Mäntyluodon ja Reposaaren yhdistää meren päälle rakennettu pengertie, jonka varrella sijaitsee tuulipuisto. Tuulipuiston rakentaminen aloitettiin vuonna 1999 ja sen ympäristössä pyörivät useat voimalat huikeine siipineen. Mäntyluodossa sijaitsee myös Suomen suurin satama Jos sinulla on lemmikkikoira mukana matkassa, löytyy Mäntyluodosta myös koirien uimaranta.

Reposaari

Luonnonkaunis Reposaari eli “Räpsöö” on kolme kilometriä pitkä ja puolikilometriä leveä kylä, jossa asuu noin 1000 henkilöä. Reposaari sijaitsee vanhan merenkulkureitin varrella, joka kulkeutuu merenlahden halki kauniina pengertienä ja jatkuu edelleen saarien ja luotojen kautta Reposaarelle on noin 10 km Yyteristä. Satama on kautta aikojen ollut Reposaarelle tärkeä ja vaikka purjelaivakaudesta on pitkä aika, on Reposaaressa muistona kaukomailta kulkeutuneita kasveja, jotka ovat ottaneet paikkansa Reposaaren luonnossa.

Reposaaren kauneimpiin lukeutuvia luonnon nähtävyyksiä ovat takarannan kalliot, Siikaranta sekä valonheitinkalliot. Muita nähtävyyksiä Reposaaressa ovat muun muassa Reposaaren tunturikirkko, joka on valmistunut vuonna 1876, Hinaaja Santtu, joka sijaitsee reposaaren edustalta, Reposaaren linnakepuisto sekä torpedovene S2:n muistomerkki Reposaaren kirkon edustalla. Myös Reposaaren loma-asuntomessujen kelluvat talot sijaitsevat Reposaaren sataman läheisyydessä. Reposaaresta löytyy myös paljon palveluja, kuten esimerkiksi ruokakauppoja, vierasvenesatama, Kalaravintola Merimesta sekä Kalapaikka Merimesta, jossa toimii lähivesien kalojen suoramyyntipiste. Reposaari toimii myös oivana kohteena linturetkille.

Pihlava

Pihlava sijaitsee noin 7 kilometrin matkan päässä Yyteristä. Sen rakennuskanta koostuu lähinnä 1970-luvulla rakennetuista kerrostaloista ja omakotitaloista. Pihlavasta löydät erilaisia palveluita, jotka sijaitsevat melko lähekkäin toisiaan. Palveluiden keskuudessa on kirkko, jonka läheisyydestä on muun muassa ruokakauppoja, R-kioski, pizzerioita, kukkakauppa, Apteekki, Pihlavan Osuuspankki sekä Posti.

Leineperin ruukki

Tutustu myös historialliseen ja tunnelmalliseen vuonna 1771 perustettuun Leineperin ruukkiin, joka sijaitsee noin 40 km päässä Yyteristä. Lue lisää.